Afschuwelijk, die vuile wintermaanden

Gepost door: De Brackeleer | Geplaatst op:

Ieder jaar heb ik hetzelfde goede voornemen, ieder jaar denk ik dat er een betere versie van mezelf gaat wakker worden, naar de zon vliegen tijdens de voor mij afschuwelijke wintermaanden. Daar is nog nooit iets van in huis gekomen. Die betere versie van mezelf zal opnieuw voor volgend jaar zijn. De winter … Hoe kan je nu in godsnaam deze periode van het jaar leuk, mooi en aangenaam vinden? Velen pijnigen zich financieel om enkele dagen op hun latten te gaan staan, zich vol te gieten met alcohol en met kilo’s plaaster naar huis te komen. Maar ieder zijn keuze …

Voor mij geen sneeuw, maar zon, zee, strand en palmbomen. Terwijl ik hier aan het afzien ben, zit te bibberen van de kou, met een snotneus zit en keelpijn heb, stel ik vast dat het vandaag op Tenerife (06 januari 2019 - 12:00 uur) 23° is. Je zou toch voor minder inpakken en wegwezen.

Ondanks dat ik niet weet wanneer de betere versie van mezelf zal ontwaken, neem ik nu toch maar het goede voornemen om er tegen de komst van de volgende vieze, vuile wintermaanden werk van te maken. Ik ontwaak toch ook iedere morgen, waarom zou die betere versie niet eens opstaan uit haar winterslaap … Schildpadden ontwaken ook ieder jaar uit hun winterslaap.

Misschien stuur ik jullie volgend jaar wel mijn kerstwensen met een foto van onder een palmboom en een gelukkig nieuwjaar vanop mijn ligzetel aan het zwembad.

Ik zal nu maar in mijn zetel kruipen onder mijn deken en wegdromen. Dromen kunnen toch niet altijd bedrog zijn?

Palmbomen

Bloggen

Een weblog of blog, is een persoonlijk dagboek op een website, dat regelmatig, soms meerdere malen per dag wordt bijgehouden. Meestaal gaat het om teksten die chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd biedt in feite een logboek van informatie die hij zijn publiek wil meedelen.

Stacks Image 477


© 2018 Danny De Brackeleer I Contact