De theorie werkt niet

Gepost door: Luizeman | Geplaatst op:

Binnenkort worden in Molenbeek plundering ,vernieling en pure terreur aangepakt via de organisatie van een paar concerten … Knock Molenbeek? De politiecommissaris wordt de feestneus en de brandweercommandant het feestvarken, maar om religieuze redenen wordt dat laatste ten stelligste afgeraden … Laat maar komen de “Molotov Cocktail” … Tweet was blijkbaar een pijnlijke ontmoeting met de waarheid.

Iedereen kan burgemeester worden. Eerst de mensen bewust bang maken, vervolgens stel je je verkiesbaar om hun angsten weg te nemen. Vroeger zeiden de mensen, je probleem gaat zich vanzelf oplossen. Wel, dat was dan vóór de sociale media.

De nieuwe punkers zijn groen, spreken met twee woorden en gaan het klimaat redden. Verbannen maar naar een heksencolonnie, daar zijn geen Zweinsteins …

Mensen worden niet geboren als socialist. Socialist zijn of niet daar beslis jezelf over, het is veelal het resultaat van de eigen drang naar een sociaal bestaan. Het socialisme is de rechterarm van zij die genoegen nemen met de onderste trap van de ladder en nooit een poging hebben ondernomen om hogerop te geraken. Een rouwdienst voor rode bomen … Net wanneer je dacht dat de bodem in zicht was …

We leven in een maatschappij waarin we ons schuldig moeten voelen. Eten van vlees, branden van open haard, auto rijden, reizen met vliegtuig, hebben van huisdieren, plastic,… Ik vraag me af of we nog mogen leven. Regels, reglementen… Of is dit de Religie van de moderne tijd?

Een kringloopwinkel in Wales verkoopt oude versleten kaders als kleine broodjes. Niet moeilijk, ze stoppen er eerst een foto in van een sexsymbool. Arme, kleinzielige kringlopers …

Mensen met wie het goed gaat, denken in jaren. Mensen die arm zijn, of emotioneel gebroken, hebben die luxe niet. De horizon van hun leven ligt zelden verder dan het einde van de maand.

Lamp

Bloggen

Een weblog of blog, is een persoonlijk dagboek op een website, dat regelmatig, soms meerdere malen per dag wordt bijgehouden. Meestaal gaat het om teksten die chronologische volgorde verschijnen. De auteur, ook blogger genoemd biedt in feite een logboek van informatie die hij zijn publiek wil meedelen.

Stacks Image 477


© 2018 Danny De Brackeleer I Contact